HomeBesparenDit is de goedkoopste supermarkt in elke provincie

Dit is de goedkoopste supermarkt in elke provincie

Deel dit artikel op

Het is je waarschijnlijk niet ontgaan dat boodschappen het afgelopen jaar flink duurder geworden zijn. Hoewel de prijzen iets lijken te stabiliseren of zelfs goedkoper worden, blijft alles nog steeds duurder dan een paar jaar geleden. In dit artikel lees je wat de goedkoopste supermarkt in ons land is.

Goedkoopste supermarkt

De meeste mensen hebben het idee dat Aldi en Lidl het voordeligst zijn. Dat kan best, maar zeker niet in iedere regio.

Wat wel zo is, is dat Aldi en Lidl een bepaalde reputatie hebben opgebouwd als prijsvechter. En dat beeld is bij veel mensen blijven hangen. Toch is de Aldi of de Lidl niet in elk gebied de goedkoopste supermarkt. Het blijkt regioafhankelijk waar boodschappen het meest voordelig zijn.

Afbeelding: Dirk

Goedkoopste supermarkt per provincie

Dirk is een supermarkt die bekend staat om voordelige prijzen. Uit meerdere onderzoeken komt naar voren dat zij in veel regio’s de goedkoopste supermarkt zijn. Dirk pakt het slim aan, door prijzen van huismerkproducten en A-merken zo laag mogelijk te houden.

Jammer genoeg heeft Dirk niet in elke regio een filiaal. Dus om Dirk de goedkoopste supermarkt van ons land te noemen, is incorrect. Als je per provincie gaat kijken naar de supermarkten die het goedkoopst zijn, kom je tot de volgende conclusie:

  1. Groningen: Dirk, Aldi
  2. Friesland: Aldi, Lidl
  3. Drenthe: Lidl, Jumbo
  4. Overijssel: Aldi, Dirk
  5. Flevoland: Dirk, Lidl
  6. Gelderland: Nettorama, Aldi
  7. Utrecht: Dirk, Vomar
  8. Noord-Holland: Dirk, Vomar
  9. Zuid-Holland: Dirk, Nettorama
  10. Zeeland: Lidl, Aldi
  11. Noord-Brabant: Nettorama, Dirk
  12. Limburg: Aldi, Lidl

Bovenstaande lijst is opgemaakt op basis van prijsvergelijkingen in juni 2024 en is dus behoorlijk actueel. Gekeken is naar de gemiddelde tarieven van dagelijkse boodschappen.

Het staat als een paal boven water dat door je boodschappen te doen bij deze supermarkten, je flink besparen kunt op je wekelijkse uitgaven.

Deel dit artikel op

Meer van dit: