HomeGezondheidPaardenmiddel tegen verkoudheid: zo verlicht je de symptomen

Paardenmiddel tegen verkoudheid: zo verlicht je de symptomen

Deel dit artikel op

Ieder jaar worden volwassen gemiddeld 2 tot 5 keer verkouden. Hoewel dat erg vervelend kan zijn, wil je er zo snel mogelijk vanaf. Hoe verlicht je symptomen? En bestaat er een paardenmiddel tegen verkoudheid? In dit artikel lees je er alles over.

Verkouden zijn

Een verkoudheid is medisch gezien een ontsteking van het slijmvlies in je bovenste luchtwegen, die zich nestelt in je neus, keel en bijholtes. Aansluitend zwellen slijmvliezen op, waardoor er slijm (snot) geproduceerd wordt.

In de meeste gevallen veroorzaakt het zogeheten ‘rhinovirus’ een verkoudheid. Je word sneller verkouden als je weerstand laag is. Aangezien de weerstand bij kinderen nog in ontwikkeling is, worden zij vaker verkouden dan volwassenen.

De symptomen van een verkoudheid zijn niet alleen een verstopte neus. Ook kun je flink hoesten, niezen en kan je hoofdpijn hebben. Het kan behoorlijk vervelend zijn om je niet gezond te voelen.

Afbeelding: Freepik

Paardenmiddel tegen verkoudheid

We zijn al decennialang op zoek naar een paardenmiddel tegen verkoudheid, maar dat bestaat niet. Wanneer je het virus oploopt, zul je het uit moeten zitten. Wel zijn er volgens het gezondheidsplan een aantal dingen die je kunt doen om de symptomen te verlichten, en om sneller te herstellen.

  • Stomen is klachten verlichtend. Dit kun je op ouderwetse wijze doen met een pan waarin kokend heet water zit, maar je kunt ook een stoombad nemen.
  • Neusspray is geen paardenmiddel tegen verkoudheid, maar zorgt wel voor de nodige verlichting. Let er wel op dat je de spray niet te lang gebruikt.
  • Neem voldoende rust. Je lichaam is druk in gevecht met het virus en rust helpt daar heel goed bij. Ga dus lekker op tijd naar bed.
  • Drink voldoende en dan bij voorkeur water of vruchtensap.
  • Roken is nooit een goed idee, maar bij een verkoudheid al helemaal niet. Sterker nog, het herstel duurt zelfs langer als je doorpaft.
  • Ook geen paardenmiddel tegen verkoudheid is het nemen van een pijnstiller. Maar het zorgt wel dat je symptomen tijdelijk verlicht worden.

Deel dit artikel op

Meer van dit: