HomeVrije tijdVoetbal kijken vanuit de skybox? Dit zijn de skyboxprijzen van Nederlandse topclubs

Voetbal kijken vanuit de skybox? Dit zijn de skyboxprijzen van Nederlandse topclubs

Deel dit artikel op

Voetbal kijken vanuit een skybox in het stadion klinkt fantastisch! Een comfortabele stoel, toegang tot het beste eten en drinken en eersteklas zicht op het veld. Heerlijk, maar helaas niet echt weggelegd voor de gemiddelde voetbalfan. De prijzen van skyboxen in de Eredivisie zijn helaas torenhoog. Maar hoe hoog precies? Dit zijn de skyboxprijzen van de drie topclubs in Nederland.

De skybox dook in Nederland op in 1986. Voetbalclub Ajax introduceerde een aantal van deze privéruimtes in stadion De Meer, de voormalige thuisbasis van de Amsterdammers. Natuurlijk waren de toenmalige skyboxprijzen nog niets in vergelijking met de bedragen die nu de brochures sieren.

De skyboxprijzen bij Ajax

De Johan Cruijff ArenA telt twaalf ‘kleine’ skyboxen en vier grotere boxen. Die grotere varianten worden skylounges genoemd en zijn een stuk duurder. Voelt de skybox met z’n tienen nog enigszins knus aan, is dat met de lounges wel anders. Die bieden namelijk plek aan vijfentwintig man.

In zo’n skybox geniet je, onder constante aanvoer van hapjes en drankjes, van een potje voetbal van je favoriete club. Als boxhouder heb je ook recht op eigen parkeerplaatsen en staat er een gastvrouw tot je beschikking

De prijs van zo’n skybox? Vanaf €175.000,- per seizoen kan je er ééntje op je naam schrijven. Is je dat wat te gortig, dan kun je ook per wedstrijd of evenement een aantal plaatsen huren. Dat begint bij €399 per persoon.

Skyboxprijzen Nederland
Afbeelding: Unsplash

Dit kost een skybox bij PSV

In Eindhoven zijn de skyboxen vriendelijker geprijsd dan in de hoofdstad. Voor het precieze kostenplaatje moet je contact opnemen met de club, maar inzichtelijk is in elk geval de vanaf-prijs: € 85.000 per jaar.

Voor dat geld heb je op elk moment van de week toegang tot de box en daarmee bedoelen ze dus echt 24/7. In je Eindhovense skybox kun je dus ook werken, een familiefeestje organiseren of gewoon even ’s avonds tot jezelf komen.

Je mag de ruimte helemaal naar je eigen smaak inrichten en ook de cateringlijst staat vol opties. In totaal telt het Philips Stadion 54 skyboxen. Die variëren in grootte tussen de 23 en 190 vierkante meter en daar zijn de prijzen ook naar.

Business Units bij Feyenoord

De club uit de Maasstad maakt haar skyboxprijzen niet openbaar. Bekend is wel dat de Kuip 41 units heeft, waarvan er 35 door Feyenoord worden verhuurd en zes door Stadion Feijenoord.

Ook valt te achterhalen dat skyboxhouders hun business unit helemaal naar eigen smaak mogen inrichten. Op het gebied van eten en drinken is alles mogelijk. Luxe hapjes, driegangendiners, een eigen cateringmedewerker: je hoeft maar te roepen en de Rotterdammers regelen het voor je.

Een skybox bij Feyenoord is niet compleet zonder eigen parkeerplaatsen en toegang tijdens kantooruren. Je kunt er vanuit gaan dat zo’n pretpakket aardig wat moet kosten. Uit het jaarverslag van seizoen 2022-2023 wordt in elk geval duidelijk dat Feyenoord ruim 3 miljoen euro aan ‘huuromzet’ verdiende, waar de business units onder vallen. Als we het simpelste rekensommetje doen, moet je denken aan een gemiddeld bedrag van €75.000,- per seizoen

Skyboxprijzen van andere clubs

Ook clubs buiten de top drie bieden premium zitplaatsen in hun stadions aan. Zo bemachtig je in Utrecht een skybox vanaf € 32.000 per seizoen en vraagt Sparta € 55.000,- voor de Business Loges in stadion Het Kasteel. Onder meer FC Twente, Willem II, AZ, FC Groningen, NEC, PEC Zwolle en Heracles Almelo bieden skyboxen aan, maar geven geen openheid over hun prijzen. Een impressie van een skybox:

 

Deel dit artikel op

Meer van dit: