HomeVrije tijdDisney plus abonnement: Vanaf oktober heb je 3 keuzes

Disney plus abonnement: Vanaf oktober heb je 3 keuzes

Deel dit artikel op

Een Disney Plus abonnement wordt duurder. De streamingsdienst kondigt aan per 17 oktober aanstaande het maandabonnement met drie euro te verhogen. Maar er komt ook meer keuze. Heb jij een Disney Plus abonnement of overweeg je er een af te sluiten? Dan is het belangrijk om te weten wat er gaat veranderen.

Disney Plus abonnement

Disney Plus, of Disney+, is een streamingsdienst waar je films, series en ‘originals’ kan kijken voor een vast bedrag per maand, of per jaar. Momenteel kost een Disney Plus abonnement €10,99 per maand. Heb jij gekozen voor een jaarabonnement, dan ben je iets goedkoper uit en betaal je eenmalig €109,99.

Vanaf 17 oktober gaan de prijzen veranderen. Een maandelijks abonnement gaat dan met drie euro omhoog en kost €13,99. Kies je voor een jaarabonnement, dan ga je daar €139,99 voor betalen. Deze abonnentsvorm heeft de naam Premium.

Televisie met een Disney Plus Abonnement
Afbeelding: Unsplash

Disney+ abonnementen

Per 17 oktober gaan niet alleen de prijzen omhoog. Disney biedt vanaf die datum ook twee nieuwe abonnementsvormen aan. Het gaat om:

  • Disney+ Standaard met reclame
  • Disney+ Standaard

Disney+ Standaard met reclame

De naam zegt het eigenlijk al. Bij een Disney+ Standaard abonnement met reclame krijg je tussen het kijken door advertenties. Dit is vergelijkbaar met YouTube, waar dat al langere tijd zo is.Een Disney+ Standaard met reclame kost €5,99 per maand. Je kunt op 2 schermen tegelijk kijken en er is geen jaarabonnement beschikbaar.

Disney+ Standaard

Een Disney+ Standaard abonnement kost €9,99 per maand. Hier krijg je dus geen reclame tussen het kijken door.

Bij Disney+ Standaard met reclame kun je niets downloaden voor offline gebruik. Dat kan wel bij deze variant, namelijk tot wel 10 apparaten. De videokwaliteit is bij beide vormen gelijk: 1080p Full HD.

Disney+ Premium

Wat zijn de voordelen van deze twee abonnementen in vergelijking met een Disney Plus abonnement Premium, die mensen dus nu hebben? Dat zit hem in drie verschillende zaken.

Voor €13,99 per maand krijg je geen reclame. Ook de videokwaliteit ligt hoger en je kunt op vier schermen (binnen een huishouden) tegelijk kijken.

De nieuwe prijzen gaan dus in per 17 oktober. Als je vandaag een Disney Plus abonnement afsluit, betaal je de oude prijs. Maar let op: bestaande klanten worden straks automatisch overgezet naar een Disney+ Premium.

Wel krijg je de mogelijkheid om eventueel over te stappen naar Disney+ Standaard met reclame, of Disney+ Standaard. Wanneer je geen actie onderneemt, ga je dus €13,99 per maand betalen.

Liever sprookjesfiguren in het echt zien? Disneyland is helaas niet om de hoek, maar er zijn nog veel meer leuke dingen om te doen.

Deel dit artikel op

Meer van dit: