HomeGezondheidHoe vaak moet je je bed verschonen? Dit wordt aangeraden

Hoe vaak moet je je bed verschonen? Dit wordt aangeraden

Deel dit artikel op

Sommige mensen vervangen hun beddengoed elke week. Anderen doen dat om de paar weken en in uiterste gevallen gebeurt het om de paar maanden. Maar hoe vaak moet je je bed nou echt verschonen? Dit wordt aangeraden.

Wist je dat mensen ongeveer een derde van hun leven in bed spenderen? Laten we eerlijk zijn: er gaat weinig boven een heerlijk verschoond bed in duiken. Dat ultieme geluksgevoel zou je elke dag wel willen ervaren. Maar om nou elke dag je bed te verschonen? Dat gaat ook wat ver.

Hoe vaak bed verschonen?

Wannneer jij lekker onder de wol kruipt, ben je niet alleen. Je bed is namelijk een bron van bacteriën, stof, huisstofmijten andere ongewenste vrienden. Tel daarbij op dat je speeksel, haar, huidschilfers en zweet verliest.Hoe langer je wacht met verschonen, des te meer dat zich allemaal ophoopt.

En dus is het des te belangrijker dat je jouw dekbedovertrek, hoeslaken en kussenslopen op tijd in de wasmachine gooit. Maar hoe vaak moet je je bed dan verschonen? Daar is onderzoek naar gedaan. Experts adviseren om je bed elke week te verschonen. Als je dat doet, voorkom je dat jouw lichaam reageert op alle stofjes in bed en mogelijk zelfs een allergie ontwikkelt.

Vrouw die een kussen verschoont
Afbeelding: Pexels

Vaker verschonen in de zomer

Het advies om je beddengoed elke week te vervangen elke week is overigens vooral aan te raden in de zomer. In dit seizoen zweet je meer, waardoor je ‘s-nachts ook meer vocht verliest. Ook wanneer je snel last hebt van een allergie kun je jouw beddengoed het best elke week wassen, of het vervangen.

In de wintermaanden is het aan te raden om je bed iedere twee weken te verschonen. Dat lijkt wellicht veel, maar het is het waard. Een schoon bed is namelijk hartstikke goed voor je gezondheid en je slaapt er ook nog eens beter door.

Vrouw tilt haar kind op in bed
Afbeelding: Pexels

 

Deel dit artikel op

Meer van dit: