HomeFinancieelWaar kan je geld storten? Een overzicht per bank

Waar kan je geld storten? Een overzicht per bank

Deel dit artikel op

Als je contant geld in bezit hebt kun je dat storten op je bankrekening. Maar waar kan je geld storten? In dit artikel geven we jou een overzicht per bank, zodat jij exact weet waar je bankbiljetten en munten kunt storten.

Het gebruik van contant geld loopt al jaren terug. Steeds meer mensen kiezen voor gemak in de vorm van betalen met een pinpas, mobiele telefoon of zelfs via een smartwatch. Geld storten kon vroeger nog gewoon aan de balie van het postkantoor. Nu kan dat bij vrijwel alle banken alleen nog via een geldautomaat.

Waar kan je geld storten?

Waar je contant geld kan laten overmaken naar je rekening hangt af van de bank waarbij je aangesloten bent. In totaal bieden vijf Nederlandse banken geldmaat als stortingsoptie aan. Dat betekent dat je munten en biljetten moet invoeren is een geldautomaat, waarna het bedrag op je bankrekening gestort wordt. Het gaat om de volgende vijf banken:

  • ABN AMRO
  • ING
  • Rabobank
  • SNS Bank
  • ASN Bank

Wanneer je klant bent bij de Regiobank, kun je geen geld storten bij een geldmaat. Als een zelfstandig adviseur een kasfunctie heeft is storten wel mogelijk. Hiervoor worden geen kosten in rekening gebracht. Bij online banken zoals Bunq en Knab is fysiek storten uiteraard niet mogelijk.

Geld storten bij een geldmaat
Afbeelding: YouTube

Kosten per bank

Als jij jouw flappen in plaats van in je zak liever op je rekening hebt staan, dan stort je het. Nu je weet waar je geld kan storten, is het ook belangrijk om te weten wat dit kost. Het is namelijk zo dat banken hiervoor kosten in rekening brengen.

  • Bij ABN-AMRO kun je maximaal 200 briefjes per keer storten. Als het totale bedrag onder de €10.000 ligt, kost je dat 0,5% over het gestorte bedrag. Komt het boven de €10.000, dan rekent de bank €5,00 plus 0,5% van het totale bedrag.
  • Geld storten bij ING kan je, afhankelijk van je pakket, jaarlijks tussen de twee en viermaal per jaar gratis doen. Daarna kost iedere storting €6,00.
  • Rabobank rekent voor de 1e tot en met de 4e storting een tarief van €2,38. Vanaf de 5e keer betaal je €10,00.
  • Bij SNS Bank en ASN Bank kost iedere storting je direct €5,00.
Geld storten bij een geldmaat
Afbeelding: YouTube

Deel dit artikel op

Meer van dit: