HomeVrije tijdOnbeperkt vliegen abonnement van Wizz Air: dit is wat dat inhoudt

Onbeperkt vliegen abonnement van Wizz Air: dit is wat dat inhoudt

Deel dit artikel op

Wizz Air introduceert onbeperkt vliegen. De Hongaarse vliegmaatschappij heeft een wereldwijde primeur te pakken met het lanceren van een all you can fly pas. Voor €500,- kun je een jaar lang zo vaak vliegen als je wil. Hier zijn echter wel een aantal voorwaarden aan verbonden.

Wizz Air

Onbeperkt vliegen bij Wizz Air klinkt schitterend. Deze zogeheten prijsvechter werd in 2003 opgericht door de Hongaarse vliegmaatschappij Malev. De eerste commerciële vlucht vertrok op 23 juni 2004 vanuit Boedapest.

Tot 16 september 2006 vloog Wizz Air vanaf luchthaven Schiphol. Inmiddels vliegen ze op drie Nederlandse vliegvelden. Dat zijn Eindhoven Airport, Groningen Airport Eelde en ook Maastricht Aachen Airport.

In 2024 vliegt Wizz Air op maar liefst 200 bestemmingen. Hiervoor hebben ze een vloot van 215 vliegtuigen, veelal de Airbus A320-200, tot haar beschikking. Volgens statistieken van Airline Suppliers vervoerde Wizz Air in 2023 een recordaantal van 60,3 miljoen passagiers.

En nu komt het concern dus met een onbeperkt vliegen abonnement, waarmee reizigers naar hartenlust een heel jaar kunnen vliegen tegen een vaste prijs. Maar is dat eigenlijk wel zo?

Vliegtuig Wizz Air onbeperkt vliegen
Afbeelding: Pexels

Wizz Air onbeperkt vliegen

Wizz Air biedt onbeperkt vliegen aan voor een tarief van €500,- per jaar. Dat wil zeggen als je jezelf voor 15 augustus 23:00 uur registreert. Wie deze all you can fly pas daarna nog wil bemachtigen, betaalt €599,-.

Het onbeperkt vliegen abonnement van Wizz Air gaat in op 25 september en heeft een geldigheidsduur van een jaar, zo valt te lezen op de website van de luchtvaartmaatschappij.

Wanneer jij voor Wizz Air onbeperkt vliegen gaat, zijn er wel een aantal voorwaarden die aan het abonnement verbonden zijn. Onderstaand de aandachtspunten waar je rekening mee moet houden bij all you can fly van Wizz Air:

  • Geboekte vluchten moeten binnen 72 uur na reservering genomen worden
  • Bij Wizz Air all you can fly zit bagage niet inbegrepen
  • (Eventuele) Stoelreservering wordt apart berekend
  • Passagiers betalen voor elke vlucht een toeslag van €9.99

Deel dit artikel op

Meer van dit: